https://www.high-endrolex.com/13
Zpět do blogu

Proč zvolit obnovitelný zdroj energie?

Přemýšlíte nad investicí do obnovitelných zdrojů energie (OZE)? Podle všeho děláte dobře! Čím dál tím více domácností, ale i komerčních subjektů se uchyluje k investicím do obnovitelných zdrojů energie. Láká je na tom nejenom částečná energetická soběstačnost a úspora nákladů za energie, ale také poměrně velká šance na získání dotací a tím pádem výrazné snížení ceny z pořizovacích nákladů. V následujícím článku jsme pro vás připravili přehled hlavních výhod a argumentů, které by vám vaše rozhodování nad pořízením solárních panelů či tepelných čerpadel měly usnadnit.

Investovat do obnovitelných zdrojů jako je voda, vzduch či slunce se z dlouhodobého hlediska jednoznačně vyplatí! Bohužel se často setkáváme s tím, že se lidé obávají volby obnovitelného zdroje energie a neví, zdali je takové řešení vhodné i pro ně. V dnešní době však není o informace nouze a zkušení poskytovatelé těchto systémů umí podrobně mluvit o jejich výhodách a přednostech. 

Řada domácností přemýšlí, zdali se mnohdy větší počáteční investice vyplatí. Na to existuje jednoduchá odpověď. Z dlouhodobého hlediska určitě ano! Jedná se o skvělý způsob, jak přispět k vlastní energetické soběstačnosti a efektivně se bránit vůči neustálému zvyšování cen elektrické energie.

Současně máte velké šance na ZÍSKÁNÍ DOTACE (požádejte o pomoc s dotací na: info@solar-heating.cz), která pokryje značnou část z pořizovacích nákladů. Státní programy na podporu obnovitelných zdrojů, jako je např. Nová zelená úsporám, jsou právě jednou z těch cest, jak ušetřit na pořizovacích nákladech. 

Věděli jste, že obnovitelné zdroje energie:

  • jsou šetrnější k životnímu prostředí než fosilní paliva
  • nemohou být vyčerpány
  • pomáhají před změnami klimatu
  • pomáhají před znečišťováním životního prostředí
  • jsou k dispozici doslova kdekoli
  • přispívají ke zvýšení energetické nezávislosti domácností
  • mohou zlepšit naši budoucí energetickou bezpečnost

Důležité je také zmínit, že s nákupem některého systému na výrobu elektrické energie z obnovitelných zdrojů vám nevznikají žádné starosti s instalací a nastavením. Veškeré práce spojené se zapojením a zprovozněním zajistí prodejce a bude vám k dispozici po celou dobu jejich provozu.

Jak už jsme si řekli, využívání obnovitelné energie pomocí solárních systémů nebo tepelných čerpadel, pomáhá zvyšovat soběstačnost a poskytuje několik důležitých výhod jako například:

  • domácnost si může vybrat zdroj obnovitelné energie, který nejlépe vyhovuje vlastním potřebám a možnostem
  • systémy na OZE jsou daleko efektivnější ve svém provozu, než tomu bylo v minulosti
  • obnovitelná energie může být uložena
  • obnovitelná energie je více konkurenceschopná vůči fosilním palivům
  • OZE nabízejí vhodné řešení také pro izolované a odlehlé oblasti
  • jsou mnohem čistší ve srovnání s uhlím a jinými fosilními palivy
  • jsou odpovědné za mnohem méně emisí skleníkových plynů než fosilní paliva
  • jsou stále více spolehlivější

Přes pokračující růst investic do OZE zůstává více než 80 % spotřebované elektřiny na celém světě na straně fosilních paliv. Spalování fosilních paliv má bohužel hlavní podíl na zvyšování emisí skleníkových plynů v atmosféře.

Naproti tomu solární a geotermální zdroje nevytvářejí znečištění spojené s fosilními palivy, jako jsou oxid uhličitý, metanové plyny, oxid siřičitý, oxidy dusíku, rtuť, částice a jaderný odpad. Obnovitelná energie tak snižuje environmentální dopady na výrobu energie. Což je rozhodně v dnešní době téma, které řeší čím dál tím více obyvatel. 

Častějším využíváním OZE můžeme budoucím generacím ukázat, že jsme se starali nejen o naši planetu, ale také o naše děti, vnoučata a budoucnost lidstva obecně. Obnovitelná energie je budoucnost. Tak si ji nenechte utéct!

www.solar-heating.cz

 

Líbil se vám článek?

sdílejte přátelům